Марина Декова е фитнес треньор, водещ на групи за домашни

...
 
Марина Декова е фитнес треньор, водещ на групи за домашни
Коментари Харесай

Вдъхновяващата Марина Декова пред Happywoman.bg: Oпределям се като щастлива жена и съм много благодарна за това

 

Марина Декова е фитнес треньор, водещ на групи за домашни фитнес тренировки, преобразили телата на хиляди дами. Ежедневно оказва помощ и въодушевява мъже и дами да се грижат за себе си и да водят по-балансиран и здравословен метод на живот, което да усъвършенства тяхната сила, здраве и самочувствие. Марина е последовател на уравновесения метод на живот, който дава тонус и сила, без да изпада в крайности и ограничения. Освен всичко това, тя е извънредно чаровна, положителна и усмихната. Майка е на дъщеричка. Специално за читателите на Happywoman.bg Марина се съгласи да опише малко за себе си, както и даде няколко професионални съвета към всички дами, които се стремят към плътно и поддържано тяло…а и освен.

 

 

 

Здравей, Марина! Нека те върна малко обратно във времето…Кога бе твоята първа среща с фитнеса?

 

Моята първа среща с фитнеса беше, когато бях на 14 години, т.е. преди цели 19 години!

 

 Какво се промени за времето, през което фокусирано работиш върху себе си?

 

Животът е един поток с непрекъснати промени, върхове и падения, които носят своите уроци. Ако генерално мога да обобщя какво се е трансформирало, бих споделила, че помъдрях повече и започнах доста повече да одобрявам себе си, както и разликите сред хората.

 

 Откъде идва твоята мотивация?

 

Мотивацията ми идва от вдъхновението, което получавам, когато схвана и видя с очите си, че съм била потребна даже на един единствен човек. Че един човек с моя помощ е съумял да се разшири по метод, който му оказва помощ да придобие нова мощ и убеденост в личните си благоприятни условия и да върви напред по Пътеката на личния си живот.

 

 

Ако би трябвало да избереш единствено 3 извършения, какви биха били те и за какво?

 

Лицеви опори, глутеус мост и напади – това са ми едни от обичаните извършения, които съвсем всякога включвам в своите тренировки. Избирам ги, тъй като са базови/многоставни извършения, които обгръщат съвсем цялото тяло.

 

 Какъв съвет би дала на дамите, които желаят да отслабнат и да имат плътно тяло – от кое място да стартират?

 

На дамите, които желаят да подобрят качеството си на живот и да вдигнат своята физическа интензивност, поучавам преди всичко да стартират да вървят по 10 000 крачи на ден, това е базата, а от там насетне дано всеки да си избере спорт или занимние, което може да включва и танци, което го кара да се усеща благополучен и го зарежда. Женската сила е сила на придвижването, защото дамите постоянно се трансформират и се движат като океан.

 

 Какво е мнението ти за питателните добавки?

 

Определено съм ЗА приемането на хранителни добавки, които поддържат женското здраве и човешкия имунитет. Храната в днешно време не е толкоз богата на пълноценна и потребни хранителни субстанции, нужни за набирането на витамини и минерали. От друга страна има на пазара хранителни добавки, основани напълно на билкова основа и резултатът от тях е извънредно позитивен за човешкото здраве.

 

 Какъв е хранителният ти режим, имаш ли кулинарни табута?

 

Храня се разнообразно и пълноценно с храни, които поддържат тялото и организма ми. На този стадий нямам хранителни табута, като се изключи че заобикалям тежки храни и комбинации, които биха затормозили храносмилателната ми система и органите ми. Бих споделила, че не си разрешавам да преяждам, защото се любувам на възприятието на лекост и комфорт в стомаха си, по тази причина в случай че хапвам нещо, което не е толкоз здравословно, просто не пресилвам с количествата.

Но това важи за всички храни, било то здравословни или не.

 Вдъхновяващата Марина Декова пред Happywoman.bg: Oпределям се като щастлива жена и съм доста признателна за това

Как съчетаваш майчинството и фамилните задължения с работата си?

 

Нещата, които ми оказват помощ в всекидневието, с цел да си изпълня  дилемите, периодите, а и да имам пълноценно време, в което да разреша на креативната сила да потече към мен, е като ставам в 5:00 сутринта, както и целеполагане на ежедневна, месечна и годишна база. Едно от най-магичните прекарвания е ставането преди изгрев слънце и в този ред на мисли ще изтъквам един от най-любимите ми философи Аристотел:

“Да ставаш рано, още преди изгрева е от тези привички, които способстват за здраве, благосъстояние и мъдрост ”

 

Какво би споделила на своето 18-годишно „ аз “?

 

Бих споделила: „ Вярвай на процеса, вярвай в себе си и помни, че Бог е постоянно до теб и те пази. Ти заслужаваш, единствено имай ВЯРА! “

 

Как поддържаш кожата и косата си?

 

Освен, че внимавам с това с какво и какъв брой се храня, хидратирам се задоволително, както и старанията, които поставям да се движа повече навън, също по този начин одобрявам и хранителни добавки на билкова основа, които поддържат моето женско здраве и типа на кожата ми.

На въпроса за косата, което е комплекс от горните неща, бих добавила, че заобикалям честото ѝ миене, което се свежда до един път седмично, само че също по този начин я изплаквам с хладка до студена вода. Този хак прави голяма разлика за мекотата, размера и типа на косата.

 

Би ли се определила като щастлива жена?

 

Да, дефинирам се като щастлива жена и съм доста признателна за това.

 Вдъхновяващата Марина Декова пред Happywoman.bg: Oпределям се като щастлива жена и съм доста признателна за това

 Какво ще пожелаеш на читателките ни?

 

Пожелавам на всички дами да имат религия в себе си и да се доверяват по-често на своята вътрешен глас! Интуицията е като мускул, който би трябвало да се тренира.

Колкото повече я използваме, толкоз повече пораства, както Клариса Пинкола Есте прави разбор на националната приказка Василиса в своята женска Библия – Бягащата с вълци.

В този ред на мисли, бих насърчила дамите повече да четат и да изследват своя вътрешен свят, тъй като там в действителност е забавно!

 

Марина Декова в интернет:

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР